- Tigaile cu peretii mai grosi conduc mai bine caldura.
- Folositi linguri de lemn si silicon in tigaia de inox. Lingurile de metal lasa urme.
- Pentru a evita arderea mancarii in vasele de inox, vasul trebuie sa fie curat si uleiul incins. De asemenea produsele trebuie sa fie uscate si la temperatura camerei. Uleiul este incins cand incepe si isi pierde vascozitatea.
- Pentru stergerea vaselor de inox dupa spalare se recomanda un material moale.
- Pe suprafata vasului (sau a chiuvetei) nu trebuie sa lasati otet, mustar, sare, sucuri de citrice sau muraturi deoarece acesta contribuie la aparitia corodarii. De asemenea nu folositi produse de curatare abrazive cum a fi bureti cu strat abraziv , clor sau bureti din sarma.
- Dupa gatit nu folosi recipiente din otel inoxidabil pentru a tine in ele lichide sau mancare pentru foarte mult timp.
- Nu folosi amoniac, substante abrazive sau inalbitori altfel s-ar putea strica suprafata.
- Pentru petele puternice, care nu se lasa curatate cu apa si sapun, puteti incerca si pasta de dinti. Se aplica un strat de pasta de dinti si se asteapta cateva minute. Se indeparteaza surplusul si se clateste cu apa calduta. Procedeul se repeta daca petele nu au disparut.
- O alta alternativa este lamaia: se taie lamaia in doua si se aplica partea suculenta pe pata folosinduse miscari circulare.
- Sosul de rosii (natural) este de asemenea o optiune pentru inlaturarea petelor. Este important ca sosul sa fie natural, substantele acide continute de rosii sunt cele care actioneaza. Daca se foloseste ketchup, trebuie sa fie 100% natural. Se aplica sos (sau ketchup) si se freaca zona cu un burete (nu din sarma si nu abraziv). La sfarsit se clateste cu apa calda.
Principalele elemente din otel inoxidabil, cu efecte semnificative asupra sanatatii sunt: crom, nichel si fier.
- Cromul are un efect benefic in cantitati mici.
- Fierul este un mineral necesar intr-o dieta normala si poate avea, de asemenea, efecte benefice.
- in cantitati mari, nichelul este otravitor, dar numai cantitati foarte mici intra in mancarea preparata.
Totusi otelul inoxidabil trebuie evitate de cei alergici la nichel.